دستگاه استرچ پالت , دستگاه پرکن مایعات , دستگاه شیرینگ پک , مطالب آموزشی

آشنایی با متداول ترین ماشین آلات بسته بندی

بدون دیدگاه
زمان مطالعه : 6 دقیقه

این روزها صنعت بسته بندی در کشور رونق بیشتری نسبت به سال های قبل پیدا کرده است. و تمایل عموم مردم برای استفاده از محصولاتی که بسته بندی شده هستند افزایش یافته است. در این مقاله با فرآیند بسته بندی مواد غذایی بیشتر آشنا می شویم و در ادامه عملکرد دستگاهای متنوع بسته بندی مواد غذایی را مورد بررسی قرار میدهیم. با پاشا صنعت البرز همراه باشید.

بسته بندی چیست؟

بسته بندی فناوری محصور کردن یا محافظت از محصولات برای توزیع، ذخیره و فروش است. بسته بندی همچنین به فرآیند طراحی، ارزیابی و تولید نیز می گویند. همچنین بسته بندی به عنوان یک سیستم هماهنگ تهیه کالاها برای حمل و نقل، انبارداری، تدارکات، فروش و استفاده نهایی توصیف شود.

انواع بسته بندی ها

نوع بسته بندی ممکن است با توجه به نوع محصول بسته بندی شده باشد:

  1. بسته بندی تجهیزات پزشکی
  2. بسته بندی مواد شیمیایی
  3. بسته بندی مواد غذایی خرده فروشی
  4. بسته بندی محصولات فله
  5. بسته بندی دارویی
  6. و غیره …

همچنین انواع بسته بندی ها با توجه به جنس مواد متفاوت است. برای مثال بسته بندی مایعاتی مانند آبمیوه با بسته بندی اسنک هایی مانند چیپس کاملا متفاوت است.

دسته بندی متداول ترین ماشین آلات بسته بندی

  •  ماشین آلات جمع آوری
  •  ماشین آلات برای مصارف صنایع دارویی اختصاصا قرص و کپسول
  • تجهیزات و ماشین آلات درپوش گذاری بطری، بستن و آب بندی کردن برای بطری ها
  •  ماشین آلات برای بسته بندی با ظروف یکبار مصرف
  •  ماشین آلات کارتن زنی
  • ماشین آلات تمیز کردن، استریلیزه کردن، خنک کننده و خشک کردن
  •  ماشین آلات چاپ، علامت گذاری، مهر زدن
  •  ماشین آلات انتقال
  •  تسمه نقاله و دیگر ماشین آلات مرتبط
  •  ماشین آلات تغذیه و جاگذاری
  •  ماشین آلات پر کردن برای انواع محصولات خشک، پودر، جامد، مایع، گاز و یا چسبناک
  •  تجهیزات کنترلی با استفاده از تصویر، صدا، تشخیص فلزات و غیره
  • ماشین آلات لیبل زنی
  •  ماشین آلات مرتب سازی
  • ماشین آلات برای پر کردن انواع بسته ها
  • تجهیزات برای تخلیه و مرتب سازی محصولات و چیدن آن ها روی پالت ها
  •  ماشین آلات شناسایی محصولات مانند ماشین های برچسب زدن، علامت گذاری، و غیره
  •  ماشین آلات برش
  •  ماشین آلات توزین
  •  ماشین آلات بسته بندی: بسته بندی های کششی، بسته بندی کوچک، باندینگ
  •  ماشین آلات پرکن اتوماتیک

در ادامه با ما همراه باشید تا پرکاربردترین دستگاه های بسته بندی در تولید مواد غذایی را معرفی کنیم.

همان طور که در بالا اشاره شد، با توجه به نوع محصولات در صنایع غذایی باید از بسته بندی های متفاوتی استفاده کرد.

برای مثال در کارخانه ها برای بسته بندی آجیل و کیک و اسنک و محصولاتی مانند آن می توان از دستگاه های بسته بندی عمودی، پری مید، افقی، وکیوم و غیره استفاده کرد.

همچنین برای بسته بندی مایعات نیز باید به این موضوع توجه داشت که نوع دستگاه هایی که برای آن ها استفاده می شود با توجه به غلظت آن هاست.

1. دستگاه بسته بندی عمودی(VFFS)

دستگاه بسته بندی عمودی عمدتا برای پر کردن از قانون جاذبه استفاده می کند.

محصول تولید شده توسط نوار نقاله و یا بالابر های خاصی بالا برده شده و روی وزن کن چند هده(مولتی هد ویر) ریخته می شود، سپس به وسیله قانون جاذبه مواد غذایی مورد نظر به طرف پایین ریخته می شوند.
(برای مثال اگر هدف نهایی و وزن در نظر گرفته شده ای که باید درون بسته بندی پر شود،100 گرم باشد این دستگاه وزن کن توسط ماشین های پیشرفته ای که دارد محاسباتی انجام می دهد و با توجه به این محاسبات از هر ویر خود محصول با وزن خاصی را رها می کند تا ما به آن وزن هدفی که برای هر محصول بسته بندی شده در نظر گرفته ایم، برسیم. در این مثال رها کردن محصول از ویر 3(60گرم) و ویر2(40گرم)، ما را به هدف 100 گرم می رساند.)

پس از اینکه ویرها جدا شد محصولات به درون بسته هایی ریخته می شوند که پایین آن ها بسته است ولی قسمت بالایی همچنان باز است(هر پرسی پایین بسته موجود و بالای بسته بعدی را همزمان پرس می کند.)

به بسته بندی های خام به صورت کلی سلفون می گویند اما ممکن است جنس اصلی آن ها PP ،BOPP ،CPP یا غیره باشد. همچنین باید در نظر داشت که برای تغییر جنس بسته بندی ها باید دمای آن ها را تغییر داد.(دمای پرس)

عمدتا بسته هایی که در بسته بندی اسنک حاصل می شود را Pillow Pack (مانند بالشتک) می نامند.

اگر بسته بندی موجود برای آجیل و اینگونه محصولات باشد هم باید جنس سلفون ها را تغییر داد و هم شکل ظاهری آن ها را تغییر می دهند. به مثال های زیر توجه کنید:

  •  بسته بندی دوی پک (بسته هایی که می توانند به صورت ایستاده باشند)
  •  فور کورنر سیل(بسته بندی های چهار گوش)
  •  بسته بندی هایی که دوباره قابل استفاده هستند( مانند زیپ کیپ)

برای تولید هریک از این بسته بندی ها فقط فک پایینی این دستگاه ها متفاوت است.

2. دستگاه بسته بندی پری مید

این دستگاه فاقد قسمت بسته ساز است، به این معنا که بسته های آماده که فقط در آن ها بسته نشده است را روی هم در استکر می چینند و دستگاه به صورت اتوماتیک یکی یکی بسته ها را برداشته و قسمت بالایی آن ها را با گیره باز می کند و آن ها را از محصول پر کرده و سپس در آن ها را سیل کرده(بستن) و به سراغ بسته بعدی می رود.

از مزیت های این دستگاه می توان به این مورد اشاره کرد که برای این دستگاه شکل ظاهری بسته بندی ها تفاوتی ایجاد نمی کند چون این دستگاه فقط عمل بستن در آن ها انجام می دهد. به معنایی دیگر به عنوان ماده اولیه به دستگاه بسته بندی عمودی رول می دهند اما به دستگاه پری مید فقط بسته های آماده(یک طرف بسته شده) را می دهند.

3. دستگاه بسته بندی شیرینگ

بسته بندی با استفاده از دستگاه شیرینگ پک این روز ها بسیار متداول است. شیرینگ محصولات مانع از نفوذ گرد و غبار و رطوبت شده و همچنین جابه جایی و حمل و نقل محصولات ساده تر و با سرعتی بیشتر انجام می گردد. دستگاه های شیرینگ پک معمولا در انتهای خط تولید قرار میگیرند و محصولات در کارتن، جعبه و … به داخل کوره ی دستگاه هدایت میشوند و گرما باعث چسبیدن نایون شیرینگ به محیط بسته می شود و عملیات بسته بندی تکمیل می گردد. این دستگاه در مدل های مختلف اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته میشود.

بیشتر بدانید : معرفی جامع انواع دستگاه شیرینگ پک

3. دستگاه بسته بندی افقی

از این دستگاه ها قالبا برای بسته بندی کوکی و شیرینی، کیک ، بیسکویت نرم و بیسکویت سخت | کراکر استفاده می شود.(برای این که اگر بخواهیم با دستگاه بسته بندی عمودی بسته بندی کنیم، محصولات آسیب می بینند)

محصولات روی نوار نقاله می روند و سلفون دور محصولات را می پوشانند و دو طرف آن را می بندد و سپس آن را می برند.

4. دستگاه های پرکن مایعاتی مانند آب معدنی

دستگاه های پرکن مایعات بسیار متفاوت است. آن هایی که غلظت بالاتری دارند از پمپ های قوی تری برای آن ها استفاده می شود که به این پمپ ها، پمپ های دنده ای می گویند که برای پر کردن عسل درون بطری ها نیز می توان از آن ها استفاده کرد.

5. دستگاه های پرکن مایعاتی مانند سس گرم

سس کچاپ به دلیل این که سرکه ندارد برای از بین بردن باکتری ها و جلوگیری از کپک زدن و خراب شدن باید فرآیند تولیدش گرم باشد و باید برای پر کردن آن ها تزریق انجام شود.

برای بسته بندی سس کچاپ را در PP(مقاوم در برابر گرما) می ریزند.

6. دستگاه های پرکن مایعات مانند سس سرد

سس مایونز به دلیل این که سرکه دارد دیگر نیازی به گرم کردن آن برای از بین بردن باکتری ها نیست.

برای بسته بندی سس مایونز را در PET  می ریزند و باید برای پر کردن آن ها تزریق انجام شود.

فروش و نصب انواع دستگاه های بسته بندی مواد غذایی

همانطور که می دانید بسته بندی مواد غذایی مختلف به وسیله دستگاه بسته بندی متناسب با محصول مورد نظر صورت می پذیرد.
پاشا صنعت البرز به ارائه ماشین آلات صنایع غذایی در بخش های مختلف خط تولید می پردازد و آماده ارائه مشاوره های لازم برای خرید و نصب دستگاه بسته بندی متناسب با نیاز شما مشتری گرامی است.

سوالی دارید؟ از کارشناسان ما بپرسید

همین حالا با شماره 09125689025 تماس بگیرید.

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

مشاوره رایگان