خط تولید خیارشور
دستگاه شیرینگ پک , مطالب آموزشی

راهنمای جامع راه اندازی خط تولید خیار شور

بدون دیدگاه
زمان مطالعه : 4 دقیقه

اگر به فکر راه اندازی خط تولید خیارشور و شوریجات هستید، در این مقاله به طور کامل مراحل راه اندازی خط تولید خیارشور و دستگاه های مورد استفاده در این خط تولید را مورد بررسی قرار می دهیم. با پاشا صنعت البرز همراه باشید!

درباره خیار شور بیشتر بدانیم

خیارشور یک خوراکی از نوع ترشی است. برای تهیه خیار شور، خیار را در یک بازه زمانی مشخص در سرکه و آب شور یا محلول‌های دلخواه دیگر قرار می‌دهند. در نوعی دیگر خیار را در محیط‌های اسیدی، مانند لاکتیک اسید می‌گذارند.

مانند سایر گیاهان ترشی‌شده، خیارشور نیز کالری کمی دارد. خیارشور دارای مقداری کافی ویتامین K است. یک خیارشور به طور میانگین حاوی ۱۲ تا ۱۶ میکروگرم و تقریباً ۱۵٪ تا ۲۰٪ ویتامین کای مورد نیاز بدن در یک روز است. همچنین خیارشور حاوی سه کیلوکالری انرژی است که از کربوهیدرات‌های موجود در خیار به دست می‌آید. به هر حال خیارشور حاوی سدیم زیادی است. به طوری که هر خیارشور متوسط ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم سدیم دارد در حالی که بیشینه سدیم روزانه مورد نیاز یک فرد، ۲۴۰۰ میلی‌گرم است.

خیارشور کجا ها مصرف می شود؟

  • به صورت چاشنی در کنار انواع غذاها
  • در تهیه انواع غذاهای سریع و آماده
  • در تهیه انواع سالاد ها و سالاد الویه و سس ها

خط تولید خیارشورانواع خیارشور

خیار شور به دو شکل پاستوریزه و تخمیری تولید و مصرف می شود. خیارشور پاستوریزه به صورت صنعتی و در کارخانجات مواد غذایی تولید و سپس پاستوریزه می گردد. خیار شور تخمیری معمولاً در کارگاه های سنتی یا در منازل تهیه می شود.

در ادامه به توضیح کوتاهی درباره مراحلی که باید خیار در یک کارخانه تولیدی طی کند تا به خیارشور تبدیل شود، می پردازیم:

دستگاه های مورد نیاز خط تولید خیارشور

  1. نوار لکه گیری و بازدید
  2. وان شستشو : (به صورت تک مرحله با آبگیر یا سه مرحله ای)
  3. دستگاه سورتینگ خیار
  4. سوراخ کن (سمبه زن) خیارهای بزرگ
  5. دستگاه شستشو و خشک کن شیشه دهانه گشاد
  6. پرکن آب نمک و خیار
  7. تونل اگزاست (دستگاه اگزاست)
  8. تونل پاستور
  9. شیرینک لیبل
  10. شیرینک پک اتوماتیک (بسته بندی نهایی خیار شور)

چیدمان ماشین آلات خط تولید و بسته بندی خیار شور در شیشه

نحوه استقرار ماشین آلات در خط فرآوری خیار شور و جهت بسته بندی در شیشه در بالا به ترتیب ذکر شد.
در ساخت خط  تولید خیار شور سعی شده چینش خط جهت استقرار ماشین آلات تولید و بسته بندی به صورت خطی و مستقیم باشد و تا حد امکان اتوماسیون در خط رعایت گردد.

استفاده از سورتینگ دوار میله ای و پرکن های هم زمان خیار و آب نمک در شیشه دهانه گشاد، به طور قابل ملاحظه ای راندمان تولید را بالا برده و هزینه کارگری را کاهش می دهد و سبب ارزان شدن خیار شور تولیدی می گردد.
استفاده از سیستم های نیمه اتوماتیک و غیر پیوسته در کارگاههای تولیدی و مواردی که تولید فصلی است ارزان و اقتصادی است.
قیمت ماشین آلات تولید و بسته بندی خیار شور بسته به راندمان تولید و انتخاب ماشین آلات مربوطه دارد. لذا ارتباط دستگاههای تولید و بسته بندی شیشه ای خیار شور ارائه میگردد تا انتخاب ماشین آلات آسانتر گردد.

حال در ادامه به توضیح مختصری درباره فرآیند تولید خیارشور به صورت صنعتی می پردازیم:

مرحله اول : اولین مرحله شستشو

در این مرحله خیار های خریداری شده را از هرگونه آلودگی خارجی پاک می کنند، که این کار را می توان به راحتی به وسیله روش غوطه ورسازی خیار در آب  انجام داد.

مرحله دوم : درجه بندی

در خط تولید خیارشور این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است. درجه بندی را می توان بر اساس معیارهایی مانند:

 شکل و اندازه، بافت، عیوب ظاهری، مزه و عطر، رسیده وتازه بودن و رنگ انجام داد.

مرحله سوم : جداسازی

بعد از مرحله شستشو و درجه بندی باید عمل جداسازی انجام شود.( جداسازی قسمت های زائد و خیار هایی که از نظر کیفی مناسب این خط تولید نیستند.)

مرحله چهارم :  جداسازی انتهای خیار (دم)

پس از طی نمودن گام های قبل خیار های آماده شده وارد دستگاه دم گیری می شود تا انتهای خیار را از آن جدا کند. این را در نظر داشته باشید که این عمل می تواند به راحتی به صورت دستی نیز انجام شود.

مرحله پنجم : دومین مرحله شستشو

در این مرحله برای بار دوم باید عمل شستشو انجام شود که این بار این عمل به وسیله اسپری آب با فشار بالا انجام می شود.

مرحله ششم : قراردادن خیارها در شیشه

این مرحله از خط تولید نیز به صورت دستی و یا به وسیله ی دستگاه های تمام اتوماتیک انجام می شود.

مرحله هفتم : آماده کردن محلول

محلول آب نمک شامل 7-10% سرکه و 4-3 % نمک می باشد پس از تهیه محلول آن را وارد  دیگ دوجداره می نماییم و تا دمای 95 درجه سانتیگراد گرم می کنیم.

مرحله هشتم : پر کردن آب نمک درون محصول نهایی

پس از تهیه آب نمک آن را بوسیله دستگاه پرکن مایعات به خیارشورهای داخل شیشه اضافه می کنند.

مرحله نهم : عمل پاستوریزاسیون

برای ماندگاری بیشتر خیارشور ها، آن ها را وارد دستگاه پاستوریزاسیون می کنیم.

مرحله دهم : دستگاه دربندی

این دستگاه دارای یک مخزن است که در ابتدای کار درب ها در آن ریخته می شوند و به تدریج برای دربندی مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه هدهای چرخنده ای دارد که با چرخش خود عمل دربندی را انجام می دهد.

مرحله یازدهم : دستگاه اتیکت چسبان

در این قسمت شیشه ها از یک سمت وارد دستگاه شده و پس از برخورد قسمت لیبل زنی، شیشه مورد استفاده مقداری می چرخد ( با توجه به تنظیمات انجام شده) و لیبل به آن می چسبد و سپس از سمت دیگر شیشه های لیبل زده شده خارج می شوند.

مرحله دوازدهم : بسته بندی شیرینگ

شیشه های خیارشور که در مراحل قبل درب بندی و اتیکت زده شده اند، در این مرحله به صورت چند تایی وارد دستگاه شیرینگ پک می شوند، و با استفاده از نایلون شیرینگ، بسته بندی نهایی می شوند. شیرینگ کردن با استفاده از دستگاه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک شیرینگ امکان پذیر است.

نیاز به دستگاه بسته بندی خط تولید خیار شور دارید؟

درصورتیکه به دستگاه های بسته بندی خط تولید خیار شور احتیاج دارید، با ما تماس بگیرید.

سوالی دارید؟ از کارشناسان ما بپرسید

همین حالا با شماره 09125689025 تماس بگیرید.

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

مشاوره رایگان