آشنایی با انواع پلت
پلت ها محصولاتی هستند که به عنوان نوعی اسنک شناخته می شوند و همواره در حال گسترش در سراسر جهانند. معرفی پلت برای متقاضیان این محصول کاری ارزشمند بوده چرا که این نوع اسنک به سرعت در حال رشد می باشد. برای تولید پلت از مواد خامی مانند غلات، سیب زمینی و یا پودر سبزیجات استفاده می شود. این محصولات نیمه آماده به طور کلی به تولید کنندگان اسنک فروخته می شوند و سپس آنها را با استفاده از روش های مختلف (سرخ کردن، پخت با جریان هوای داغ و غیره) تولید می کنند و در آخر طعم های مختلفی را به پلت ها اضافه می کنند.
معرفی پلت
بازار برای این نوع محصولات به سرعت در حال رشد است، به طور عمده دلیل رشد بسیار سریع این اسنک ها به دلیل تنوع زیادی است که از نظر شکل، بافت، رنگ و طعم دارند. تولید کنندگان اسنک در سراسر جهان از این محصول استقبال زیادی کردند و از دلایل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عمر طولانی مدت
- ساده بودن ذخیره سازی
- راحت و مقرون به صرفه بودن حمل و نقل
پلت ها را می توان با انواع مختلفی از غلات مانند ذرت، گندم، برنج، سیب زمینی و سبزیجات دیگر تولید کرد. آنها همچنین می توانند عطرها و رنگ ها را در دستور العمل های خود ترکیب کنند.
بنابراین تولید کنندگان صنایع غذایی می توانند با استفاده از سبزیجات و یا ترکیبی از غلات، طعمی جدید را برای مصرف کننده ایجاد کنند و مصرف مواد غذایی سالم را در بین مردم رواج دهند.
مزایای خط تولید پلت
- انعطاف پذیری در استفاده از مواد اولیه ( در طول خط تولید به راحتی می توان مواد اولیه را بسته به نیاز مشتریان تغییر داد.)
- تولید در اشکال و اندازه های مختلف
- استفاده از طعم و رنگ های متنوع
خط تولید پلت سه بعدی
خط تولید پلت سه بعدی می تواند پودر سیب زمینی، پودر ذرت، آرد گندم و تقریبا هر نشاسته غذایی را به پلت تبدیل کند که اینکار با اضافه کردن طعم های متنوع انجام می پذیرد. پلت های نهایی را می توان به اشکال مختلف مانند حلزونی، پیچی، لوله ای، اشکال حیوانات، ستاره و غیره ساخت.
مواد اولیه در ابتدا به اندازه کافی در ماشین میکسر مخلوط شده و سپس به یک دستگاه اکسترودر تک ماردون (با توجه به ظرفیت خط تولید پلت می توان از اکسترودر دو ماردون نیز استفاده کرد) فرستاده می شوند تا در دما و فشار بالا در یک زمان کوتاه محصول اکسترود شده آماده شود. این محصولات اکسترود شده ابتدا به دستگاهی فرستاده می شوند که الگوی اصلی را بر روی محصول ایجاد کند و سپس محصول به دستگاه شکل دهنده فرستاده می شود تا محصول به شکل نهایی خود برسد.
پس از فرآیند خشک کردن، خنک کردن و طعم زدن، پلت نهایی برای فروش آماده خواهد شد.
دستگاه های مورد استفاده در خط تولید پلت سه بعدی
- دستگاه میکسر پودر
- واحد تغذیه خلاء
- ماشین اکسترودر مواد غذایی
- واحد خنک کننده
- دستگاه الگو زننده
- دستگاه شکل دهنده
- نوار نقاله خنک کننده
- ماشین خشک کن
- ماشین طعم دهنده
معرفی خط تولید پلت
خط تولید پلت تا حد 90 درصد شبیه به خط تولید چیپس همسان است و تفاوت اصلی آنها در قسمت Extruder و Die Plate می باشند که در ادامه توضیح داده می شود.
در خط تولید پلت ترکیبات اصلی مواد با ترکیبات فرعی وارد میکسر شده و با سرعت زیادی با هم مخلوط می شوند. سپس برای اینکه حالت خمیری پیدا کند، به میکسر دوم فرستاده میشود و با آب نیز مخلوط میگردد.
خمیر به دست آمده به وسیله نوار نقاله به Extruder منتقل شده و از داخل Die Plate عبور کرده که به صورت اشکال مختلف نمایان می شوند.
پلت ها را در بیش از 200 شکل می توان تولید کرد که برای تولید در اشکال مختلف کافی است که Die Plate را تغییر دهید. به این ترتیب می توانید اشکال مختلفی را تولید کنید.
برای اشکال 2 بعدی از همان Die Plate نواری که در چیپس همسان نیز داشتیم استفاده می شود. به این صورت که خمیر عبور کرده از Die Plate نواری به صورت یک ورقه پهن و نازک بیرون می آید و به 2 بخش تقسیم شده و هر بخش از دستگاه قالبزنی (Rolling Cutter) رد شده و در ادامه اشکال یکسان و هم اندازه برش خورده 2 به 2 بر روی هم قرار می گیرند و اطراف اشکال روی هم قرار گرفته به هم منگنه می شود. خمیر مازاد دور ریخته نمی شود و مجددا به Extruder بر می گردد و بازیافت می شود.
برای اشکال لوله ای از Die Plate ای استفاده می شود که روی آن سوراخ دارد و خمیر از اکسترودر با فشار از آن عبور کرده و به صورت لوله ای بیرون می آید که اصطلاحا به این روش Direct Exclusion می گویند و دیگر قالب زنی روی اینها انجام نمی شود بلکه فقط عمل برش انجام می شود.
پلت های به دست آمده به دستگاه Dryer یا خشک کن منتقل شده و رطوبت آنها را می گیرند و به مدت 72 ساعت در انبار نگهداری می شوند تا رطوبت یکنواخت شود و به این زمان Retention Time می گویند.
- Vibrating Feeder
پلت های خشک شده از طریق Hopper یا محفظه ورودی، به دستگاه تغذیه لرزاننده ریخته می شود و به آرامی و با یک نرخ خاصی به فرایر منتقل می شود. بر فرض مثال اگر ظرفیت فرایز 500 kg/h باشد لرزاننده حدودا 8 kg/min باید فرایر را تغذیه کند. بنابراین تنظیم لرزاننده باید به گونه ای باشد که با ظرفیت فرایر هماهنگ باشد. - Fryer
پلت ها به Fryer که یک پاتیل روغن داغ بین 190 تا 195 درجه است منتقل می شوند و حدود20 ثانیه طول میکشد تا بیرون آید.
فرایر پلت با فرایر چیپس و آجیل متفاوت است و بزرگترین تفاوت آن در اندازه آن است که حداقل 3 متر طول دارد، در صورتی که فرایر آجیل و چیپس 8 تا 12 متر طول دارند، هم چنین آجیل و چیپس حداقل بعد از 3 دقیقه از فرایر بیرون می آیند و پلت بعد از حداکثر 20 ثانیه، به این دلیل که هدف پف کردن پلت هاست و پخت روی آنها انجام نمی شود. - Cooling Conveyer:یا AAC (Ambiance air cooler)
دمای پلت های پف کرده که از فرایر بیرون آمدند 160 درجه است که می بایست به دمای محیط نزدیک شود یعنی به حدود 40 تا 45 درجه برسد که این عمل به وسیله دستگاه خنک کننده محیط انجام می شود. - بعد از خنک شدن، پلت ها فرستاده می شوند به مرحله ادویه زنی، که تنوع ادویه در اینجا زیاد می باشد. (فلفل، نمک، سرکه، دودی، کچاپ و …)
- و بعد از طعم دار شدن وارد فاز بسته بندی و چیدن در کارتن می شود.
مشاوره در راه اندازی و تکمیل خط تولید پلت
در صورتیکه نیاز به راه اندازی خط تولید پلت دارید، با ما تماس بگیرید. کارشناسان پاشا صنعت البرز آماده راهنمایی و پاسخگویی به سوالات شما در رابطه با دستگاه های مورد نیاز در خط تولید پلت هستند.