دستگاه پرکن روتاری

بررسی انواع دستگاه پرکن روتاری

بدون دیدگاه
4.5/5 - (4 امتیاز)

فارغ از نوع مکانیسم استفاده شده در نوع پر کردن دستگاه پرکن مایعات، می توان این دستگاه ها را به دو گروه دستگاه پرکن خطی و دستگاه پرکن روتاری یا دوار تقسیم نمود. بزرگ ترین مزیت دستگاه های پرکن روتاری را می توان فضای مورد نیاز ناچیز آن ها در کارخانه ها دانست که باعث می شود از دستگاه های پرکن خطی یک قدم جلوتر باشند.

در خط های پرکن و نیز بسته بندی خطی به منظور انجام دست کم 3 کار بر روی یک ظرف به فضایی با طول 6 متر نیاز می باشد این در حالی است که برای همین تعداد کار در پرکن روتاری مایعات نهایتا فضایی ۱.۵ متر در ۱.۵ متر احتیاج خواهد بود.

از مکانیسم های اصلی این نوع از دستگاه های پرکن مایعات می توان به پر کردن با استفاده از دو نازل انجام دهنده تغذیه و کار تکمیلی و مکانیسم درب گذاری بطری و درب بندی آن با کمک هد آلمینیومی اشاره نمود.

به هنگام تولید این دستگاه ها، بسته به نیاز مشتری ظرفیت های پر کردن از ۲۵۰ سی سی تا ۴ لیتر متغیر خواهد بود.

دستگاه پرکن مایع روتاری پیستونی چیست؟

دستگاه های پرکن مایعات روتاری، نوعی ماشین پر کننده هستند که برای طیف وسیعی از مایعات با ویسکوزیته متفاوت استفاده می شود. این دستگاه ها حجم های مختلف ظروف قابل پر شدن را پشتیبانی می کنند.

تعداد نازل ها برای انواع پرکننده های روتاری متفاوت است، به طوری که این ماشین ها در انواع تک، نازل، دو نازل، چهار نازل، ده نازل و … در بازار موجود است. ظرفیت تولید ماشین های پر کننده سیال روتاری بستگی به تعداد نازل دارد و بسته به تعداد نازل، ظرفیت دستگاه نیز متفاوت است.

در صنعت بسته بندی، دستگاه های پرکن پیستونی روتاری، ماشین های اتوماتیک هستند که دارای سرعت بالا، انعطاف پذیری و ایمنی بالا هستند. از این ماشین ها برای پر کردن انواع ظروف با انواع مختلف مواد که بیشترین چگالی را دارند استفاده می شود.

سرعت پر شدن دستگاه پر کننده بطری یا دستگاه پر کننده پیستونی روتاری زیاد است یعنی برای پر کردن حدود 60 تا 600 ظرف در دقیقه مناسب هستند و چون پیستون های خوبی دارند دقت پر شدن به حدود 0.5٪ ± می رسد. قابل ذکر است که قطعات سیلندر و پیستون ها به راحتی برای نظافت یا تغییر اندازه های مختلف برداشته می شوند.

سیستم تزریق یا تزریق در پر کردن مایع را می توان به روش های مختلف توسط پمپ یا سیلندر پیستون انجام داد، که همچنین ماشین آلات را بر این اساس طراحی می کند.

 

دستگاه پرکن مایعات روتاری چگونه کار می کند؟

در مقالات قبلی به ویژگی های دستگاه پر کن روتاری اشاره کردیم. مراحل این دستگاه ها برای پر کردن مایعات به شرح زیر است:

  1. ظروف خالی که بر اساس ویسکوزیته مایع و نوع مصرف طراحی شده اند، توسط اپراتورهای دستگاه وارد نوار نقاله می شوند.
  2. مکان آنها توسط درایو چرخشی تنظیم می شود تا با حرکت خودرو مطابقت داشته باشد و به ایستگاه پمپ برسد.
  3. سپس چرخ های ستاره آنها را به قسمت پر کننده هدایت می کند.
  4. سنسورهای پرکردن وجود یک ظرف را تشخیص داده و اجازه پر شدن آن را می دهند.
  5. نازل ها باز می شوند و ظرف را با مقیاس وزنی از پیش تعیین شده پر می کنند.
  6. چرخ های نقاله ظروف پر شده را از ایستگاه های پر کننده به ظروف داخل ظرف هدایت می کنند.

برخی از این دستگاه ها به صورت دستگاه های پرکن و آب بندی (filling and sealing machine) هستند که ضمن پر شدن، عمل آبگرفتگی ظروف (سیل) را نیز انجام می دهند. برخی از آنها که در حین پر شدن، درب بنی ظروف را نیز انجام می دهند و به آنها دستگاه پرکن و درب بندی (filling and capping machine) می گویند.

نکته مهم : اپراتور دستگاه باید تمام مراحل را کنترل کرده و کنترل های مربوطه را انجام دهد.

انواع دستگاه های پر کن روتاری چیست؟

انواع مختلف این دستگاه های بسته بندی برای پر کردن مایعات مختلف طراحی و تولید شده اند که بر اساس نوع مایع به شرح زیر تقسیم می شوند:

دستگاه پرکن مایع رقیق

دستگاه پرکن مایع رقیق برای مایعات رقیق که دارای ویسکوزیته مانند آب هستند، مانند دوغ، شربت، لیکور، آب میوه و نوشابه مورد استفاده قرار می گیرد.

دستگاه پر کننده دستی مایع غلیظ

دستگاه پرکن مایع غلیظ دستی در صنایع غذایی برای مایعاتی که ویسکوزیته بالایی دارند و شبیه موادی مانند عسل، آب خرما، کنجد، روغن کنجد، کره بادام زمینی است که مواد را در ظروف شیشه پر می کند، استفاده می شود.
روش سیلندر و پیستون برای پر کردن این مایعات مناسب است. پرکننده های مایع نیمه اتوماتیک در دو نوع رومیزی و شاسی موجود است که ظرفیت تولید کمتری نسبت به انواع اتوماتیک خواهند داشت.

بیشتر بخوانید : تفاوت دستگاه پرکن مایعات رقیق و غلیظ

دستگاه پرکن مایع کوچک

دستگاه پر کننده مایع کوچک برای پر کردن مایعات در ظروف مانند بطری های دارو، ظروف شیشه ای و ظروف کوچک استفاده می شود.

دستگاه پر کردن بطری

دستگاه پرکن بطری نوعی دستگاه پر کننده مایع روتاری است که برای پر کردن بطری های شیشه ای، PET یا بطری های شیر استفاده می شود.

برچسب ها : پرکن

سوالی دارید؟ از کارشناسان ما بپرسید

همین حالا با شماره 09125689025 تماس بگیرید.

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

دسته بندی ها

موضوعات پیشنهادی

جدیدترین مطالب

پربازدید ترین مطالب