این مطلب صرفا جهت آشنایی شما با انواع وام های کشاورزی در سال 1400 می باشد. لطفا جهت وام با پشتیبانی سایت تماس حاصل نفرمایید!
طرح اشتغال روستایی چند سال است که با هدف حمایت از ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و جلوگیری از مهاجرت روستانشینان به شهرها مشغول به ارائه تسهیلات مختلف به هموطنان است. این طرح به استناد آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، تسهیلات اشتغالزا را به سرمایه گذاران، کارآفرینان و متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی روستایی از محل تلفیق منابع صندوق توسعه ملی با موسسات عامل پرداخت میکند. در این طرح 1.5 میلیارد دلاری که از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و مناطق محروم کشور اختصاص داده شده، بانکهای عامل پست بانک، بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید مشارکت دارند و تاکنون بیش از 70 هزار نفر متقاضی در سامانه مربوطه ثبت نام کرده و درخواستها و طرحهای اشتغالزایی خود در بخش کشاورزی و صنایع دستی را ارائه دادهاند..
متقاضیان برای دریافت این تسهیلات باید به سامانه کارا به آدرس اینترنتی kara.mcls.gov.ir مراجعه کنند و بر اساس چارچوب و ضوابط تعریف شده، طرح های خود را از طریق این سامانه به ثبت برسانند. در صفحه اصلی سامانه کارا، جزییات بیشتری از تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری و شیوهنامه مربوطه در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
طرحهای توجیهی کارآفرینی برگ شما برای دریافت تسهیلات
ریسک کمتر و پایداری بیشتر طرح
طرحهای توجیهی کارآفرینی و اشتغالزایی برای استفاده از این وام باید در یکی از حوزههای زیر باشند:
- کشاورزی و منابع طبیعی
- صنایع و معادن کوچک
- فعالیتهای خدماتی و فناوری اطلاعات
- گردشگری
- صنایع دستی و فعالیتهای فرش دستبافت
- سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستفر در نواحی صنعتی روستایی و شهری زیر ده هزار نفر
مهم است که بتوانید برای دریافت این تسهیلات یک طرح توجیهی خوب در حوزه کشاورزی، صنایعدستی، کشت محصولات گلخانهای، شیلات، زنبورداری و دامداری داشته باشید تا وامدهنده را متقاعد کنید که ایده کسبوکار شما کاربردی و اجرایی است. هر چه این ایده قویتر باشد، شانس بیشتری برای دریافت وام خواهید داشت. طرح اشتغال روستایی باید دربرگیرنده اشتغال مولد و پایدار و با تکیه بر الگوی اقتصاد مقاومتی نوشته شود. بهگفته مقامات بانکی طرحهایی که احتمال شکست در آنها وجود داشته باشد یا ریسک بالایی برای پادیاری کسبوکار داشته باشند، برای صدور ضمانت نامه تأیید نمیشوند. البته تسهیلات اشتغال روستایی صرفا برای راهاندازی کسبوکار جدید نیست و میتوانید برای توسعه کسبوکار فعلی خود نیز برای آن درخواست بدهید.
بهعنوان مثال در کشاورزی و منابع طبیعی طرح توجیهی شما میتواند کشت وفرآوری سیبزمینی، فرآوری پسته، تولید محصولات گلخانهای، فرآوری خرما ومحصولات گرمسیری، فرآوری زیتون و حتی خدمات کشت و توسعه نهال و بذر یا خدمات تخصصی و مهندسی کشاورزی مثل احداث سردخانه و نگهداری محصولات باشد. همچنین برای راهاندازی یا توسعه مشاغلی مثل زنبورداری وفرآوری عسل، پرورش و فرآوری طیور، پرورش شیلات و آبزیان یا تولید فرآوردههای لبنی و مراکز جمعآوری شیر نیز میتوانید روی دریافت این وام حساب کنید. طرحهای بخش خدمات نیز میتواند به بومگردی، گردشگری طبیعی، خدمات حملونقل یا خدمات بازرگانی و بازاریابی محصولات کشاورزی مربوط باشد.
متقاضیان دریافت تسهیلات تا سقف 250 میلیون تومان پس از بررسی طرح در شهرستان و تایید کمیته فنی استان و تسهیلات 250 میلیون تا 2.5 میلیارد تومان نیز بعد از بررسی دستگاه اجرایی و تایید کمیته فنی استان مربوطه برای پرداخت به موسسه عامل معرفی میشوند. در تسهیلات بالای 2.5 میلیارد تومان نیز در سطح ملی و توسط وزارت کار با حضور نمایندگان دستگاه بخشی مرتبط با طرح توجیهی، سازمان برنامه و بودجه، معاونت مناطق محروم ریاست جمهوری بررسی و نسبت به تایید یا رد طرح تصمیمگیری میشود.
این مطلب صرفا جهت آشنایی شما با انواع وام های کشاورزی در سال 1401 می باشد. لطفا جهت وام با پشتیبانی سایت تماس حاصل نفرمایید!!
بازٰپرداخت اقساط وام خوداشتغالی روستایی چگونه است؟
بازپرداخت ۳۶ تا ۶۰ ماهه
در این سالها مجموع داراییهای صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و مناطق محروم کشور از ۱۳ هزار میلیارد تومان به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است تا تامین سرمایه را برای بخش بزرگتری از کسبوکارها پوشش بدهد. آن هم با نزخ بهره پایین و قابل بازپرداخت توسط روستاییان.
بهطور کلی پرداخت تسهیلات وام خود اشتغالی روستایی در سه نرخ بهره صورت می گیرد:
- نرخ ۴ درصد برای روستاها و عشایر مرزی
- نرخ۶ درصد برای روستاها و عشایر غیرمرزی
- نرخ ۱۰ درصد برای تأمین سرمایه کارگاههای تولیدی در شهرکهای صنعتی روستایی و شهرهای کمتر از ۱۰ هزار نفر
حداکثر مدت بازپرداخت نیز در تسهیلات کارفرمایی 60 ماه و در تسهیلات انفرادی 84 ماه خواهد بود. البته برای مشاغل خرد روستایی وام قرضالحسنه ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۳۶ تا ۶۰ ماهه در نظر گرفته شده است.
وثیقه مورد نیاز برای دریافت وام خوداشتغالی روستایی
چه سند ملکی از سوی بانکها قابل قبول است؟
برای دریافت این وام به یک ضمانت و وثیقه قابل پرداخت نیاز خواهید داشت. البته به گفته مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون کشور، وامهای پرداختی به تعاونیهای زنان تا سقف 300 میلیون تومان بدون وثیقه و تنها با گرفتن سفته بطور 100 درصد ضمانت میشود. این رقم برای آقایان تا سقف 250 میلیون تومان خواهد بود.
ضمانتها و وثیقههای قابل قبول برای ارائه به بانک و گرفتن تسهیلات نیز عبارتند از:
- سند منازل مسکونی روستایی
- سند زمین کشاورزی
- سند واحد تولیدی (دامپروری و تجاری) واقع در نواحی روستایی
- سفته بانکی
- ضمانتنامه بانکها، صندوقها و بیمهها
- سند مالکیت محل اجرای طرح
- سند مالکیت ماشینآلات طرح
- سایر وثیقههای مورد تٲیید بانک
شما میتوانید برای ضمانت پرداخت این وام از زمینهای روستاییان مشاع نیز بهعنوان پشتیوانه برای طرحهای زیر 250 میلیون تومان استفاده کنید. اگر هم زمین شما زمین های ارثی است یا دست نوشته و قلنامه دارد و فاقد سند رسمی است، میتوانید برای ضمانت دو نفر از روستاییان را معرفی کرده و دستنوشته زمین خود را بهعنوان پشتوانه ارائه دهید. البته معنی از پشتوانه رهن ملک شما در نظام بانکی کشور نیست، بلکه منظور از پشتوانه برای ضمانت دوم و صدور ضمانتنامه از سوی صندوق توسعه تعاون است.
این مطلب صرفا جهت آشنایی شما با انواع وام های کشاورزی در سال 1401 می باشد. لطفا جهت وام پیام ندید!!
اعطای ضمانتنامه برای دریافت تسهیلات خوداشتغالی روستایی
سقف ضمانتنامههای صادره برای طرحهایخوداشتغالی روستایی 120 میلیارد ریال و کل اعتبار در نظر گرفته حدود 10هزار میلیارد ریال است. طول زمان صدور این ضمانتنامه هم حدود 1هفته است.
برای دریافت تسهیلات تا 250میلیون ریال تنها یک سفته تضمینی با ضمانت یک نفر ضامن معتبر دارای گواهی کسر اقساط کفایت میکند. اما در تسهیلات بیش از 250 میلیون ریال تا 500 میلیون ریال به سفته تضمینی با ضمانت دو نفر ضامن معتبر دارای گواهی کسر اقساط نیاز خواهید داشت. تسهیلات بیش از 500 میلیون ریال نیز صرفاً در قبال وثایق نوع اول (اموال غیر منقول، وجه نقد و …) اعطا میشوند. درواقع پرداخت تسهیلات تا 500 میلیون ریال بااخذ سفته به میزان 120% اصل و کارمزد تسهیلات با ظهرنویسی ضامن/ضامنین معتبر با شرایط مورد تایید قابل پرداخت خواهد بود.
چه مدارکی باید به بانک تحویل بدهید؟
مدارکی که برای ثبت درخواست تسهیلات خوداشتغالی روستایی باید به بانک ارائه کنید نیز شامل موارد زیر هستند:
- مدارک شناسایی متقاضی
- مدارک مربوط به محل اجرای طرح
- مدارک مربوط به متعهد و وثیقه
- مجزهای مربوط به هر نوع فعالیت برحسب مورد از مرجع قانونی تعیین شده\
منبع : ویترین نت
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
متشکرم