این مطلب صرفا جهت آشنایی شما با انواع وام های کشاورزی در سال 1401 می باشد. لطفا جهت وام با پشتیبانی سایت تماس حاصل نفرمایید!
اختصاص هشت هزار میلیارد تومان یارانه بابت تسهیلات بخش کشاورزی در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ در کمیسیون تلفیق بودجه پیشبینی شده و بالای ۳۵ هزار میلیارد تومان هم جدا از تسهیلات بانک کشاورزی، برای توسعه گلخانه و آبزیپروری نیز تسهیلات ارزان قیمت درنظر گرفته شده است. علاوه بر اینها پرداخت مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه بانکی (با کارمزد ۴ درصد) نیز به آسیبدیدگان بخش کشاورزی برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی سال آبی جاری تعلق میگیرد.
وامهای کشاورزی در سال ۱۴۰۱ بهطور کلی شامل تسهیلات برای اجرای طرح سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی، وام بند الف ماده 52 قانون الحاق که جایگزین وام بند الف تبصره 18 جهاد کشاورزی شده و طرحهای کمکهای فنی و اعتباری صندوق توسعه ملی میشود که با راهبری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و از طریق بانکهای عامل با معرفی وزارت جهاد کشاورزی (سازمان جهاد کشاورزی استانها) و با ضمانت زنجیرهای به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
شرایط و نحوه اخذ وام بند الف ماده 52 قانون الحاق
کدام طرحهای توجیهی کشاورزی مشمول دریافت وام بند الف ماده 52 قانون الحاق خواهند بود؟
اگر بهفکر راهاندازی یک کسبوکار در حوزه کشاورزی و دامپروری هستید یا پروژه کشاورزی و دامپروری و یا صنایع تبدیلی مرتبطی در دست اجرا دارید، میتوانید متقاضی دریافت وام جهاد کشاورزی و اخذ تسهیلات برای یکی از طرحهای بند الف تبصره 18 جهاد کشاورزی (بند الف ماده 52 قانون الحاق) باشید. تمامی طرحهای دارای توجیه فنی و اقتصادی و محیطزیستی در بخشهای آب، کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست و صادرات محصولات کشاورزی میتوانند از تسهیلات درنظر گرفته در این بخش استفاده کنند و براساس مصوبات صورت گرفته باید سالانه 10% از منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانکهای دولتی و خصوصی در این حوزه مصرف شود.
در گذشته سود تسهیلات برای وامهای بند الف ماده 52 جهاد کشاورزی برای طرحهای منتخب در رسته فعالیتهای باغبانی، 8 درصد در مناطق محروم و 11 درصد در مناطق برخوردار است و در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نیز، نرخ بهره یا سود وامهای این بخش، برای مناطق محروم 12.5 درصد و برای مناطق برخوردار 14.5 درصد خواهد بود.
یک دوره تنفس و سازندگی عموما بین 1 تا 1.5 سال برای بهکارگیری و مصرف وام دریافتشده درنظر گرفته شده که 1 سال آن برای دوره سازندگی و 6 هم ماه برای دوره تنفس خواهد بود. یعنی عملا بازپرداخت این وامها بهصورت 5 ساله است. البته دوره بازپرداخت وامهای سرمایه در گردش بند الف ماده 52 قانون الحاق 1 ساله است.
مهمترین گام برای دریافت این تسهیلات دریافت مجوزهای مربوطه برای کسبوکارتان از طریق جهاد کشاورزی است و سپس باید برای دریافت تسهیلات مذکور، در سامانه سیتا با آدرس (cita.maj.ir) ثبت نام کنید. بعد از ثبتنام و بارگزاری اطلاعات و فرمهای خواسته شده در این پرونده متقاضی، در جلسه کمیسیونی که در جهاد کشاورزی تشکیل میشود مطرح شده و درصورت تایید در این مرحله، برای اخذ مبلغ موافقت شده وام به بانک ارسال خواهد شد.
این مطلب صرفا جهت آشنایی شما با انواع وام های کشاورزی در سال 1401 می باشد. لطفا جهت وام پیام ندید!!!
لیست مدارک مورد نیاز برای اخذ وام بند الف ماده 52 قانون الحاق که درواقع جایگزین وام بند الف تبصره 18 جهاد کشاورزی شده است، برای اشخاص حقیقی شامل موارد زیر میشود:
- تصویر کارت ملی
- تصویر برگ اول شناسنامه
- تصویر مدرک تحت حمایت
- تصویر قبض تلفن محل سکونت
- تصویر کارت پایان خدمت
- سایر مدارک
- درخواست کتبی
- برگ مجوز فعالیت
- پروانه بهرهبرداری آب
- تصویر محیطزیست
- تصویر مجوز تاسیس
- تصویر توسعه
- تصویر مجوز بهسازی و نوسازی
اشخاص حقوقی نیز برای دریافت وام بند الف ماده 52 قانون باید مدارک زیر را در دست داشته باشند:
- تصویر کارت ملی مدیرعامل
- تصویر برگ اول شناسنامه مدیرعامل
- تصویر کارت پایان خدمت مدیرعامل
- تصویر قبض تلفن شرکت
- تصویر روزنامه رسمی
- تصویر آگهی تاسیس
- سایر مدارک
- درخواست کتبی
نرخ بازده طرحهای تولیدی و سرمایهگذاری برای بخش آب و کشاورزی حداقل ده درصد و برای سایر بخشها و زیربخشها نیز حداقل پانزده بیست درصد تعیین شده است.
نحوه دریافت تسهیلات طرحهای کمکهای فنی و اعتباری صندوق توسعه ملی
تمام اشخاص حقیقی ایرانی دارای اهلیت و مجوزهای قانونی لازم از مراجع ذیربط که بر اساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند و همینطور تمام اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی ثبتشده در ایران و بنگاههای اقتصادی وابسته به موسسات عمومی غیردولتی دارای اهلیت که مطابق اساسنامه خود فعالیت نموده و بر اساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند مجاز به استفاده از تسهیلات این صندوق خواهند بود. همچنین موسسات و شرکتهایی که به صورت مشترک به سرمایهگذاران خارجی فعالیت میکنند یا صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی (منوط به ارائه تاییدیه کمیته ماده 19 آئیننامه اجرایی حمایتهای دولت از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی) نیز میتوانند متقاضی استفاده از تسهیلات فوق باشند.
البته پرداخت تسهیلات به موسسات و شرکتهایی صورت میگیرد که حداقل هشتاد درصد (80%) سهام یا سهمالشرکه آنها مستقیم و یا با واسطه اشخاص حقوقی متعلق به اشخاص حقیقی باشد. چنانچه بیش از بیست درصد (20%) اعضاء هیأت مدیره شرکت یا بنگاه اقتصادی شما توسط مقامات دولتی تعیین میشود نیز نمیتوانید برای دریافت تسهیلات از این صندق اقدام کنید. موسسات و شرکتهایی که اکثریت مطلق سهام آنها متعلق به موسسات عمومی و عامالمنفعه از جمله موقوفات، صندوقهای بیمهای و بازنشستگی و موسسات خیریه عمومی باشد، حکم موسسات و شرکتهای وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی را دارند.
لیست مدارک مورد نیاز جهت بارگذاری طرحهای کمکهای فنی و اعتباری:
- تصویر کارت ملی
- تصویر برگ اول شناسنامه
- تصویر برگ مجوز فعالیت
- تصویر پروانه بهرهبرداری آب
- سایر مدارک
- درخواست کتبی
استفاده مجدد از منابع صندوق توسط اشخاص حقیقی و حقوقی بلامانع است، منتها به شرط آنکه تمامی اقساط تسهیلات اعطایی قبلی را بازپرداخت کرده باشید و تسویه کامل صورت گرفته باشد.
کشاورز کارت چیست؟
چه کسانی میتوانند از کشاورز کارت استفاده کنند؟
بر اساس توافقی که بین بانک کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته است، یک کارت اعتباری تا سقف 20 میلیون تومان تحت عنوان کشاورز کارت در اختیار کشاورزان قرار میگیرد که صرفا میتواند به منظور خرید کود و سموم شیمیایی مصرف شود. کشاورزان با استفاده از این کارت میتوانند از 3500 پایانه فروش کارگزاران مورد تایید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، سم و کود شیمیایی مورد نیاز خود را تا سقف 20 میلیون تومان تهیه کنند. کارمزد تسهیلاتی که در قالب کشاورز کارت به کشاورزان اعطا میشود 12 درصد در سال خواهد بود.
برای دریافت کشاورز کارت باید به سامانه ثبت درخواست تسهیلات وزارت جهاد کشاورزی یا سامانه سیتا به آدرس www.cita.maj.ir مراجعه کنید و درخواست خود مبنی بر دریافت کارت مذکور را در این سامانه ثبت کنید. چکهای برگشتی و بدهی سررسیده احتمالی کشاورزان مانع از صدور و اعطای کشاورز کارت نخواهد بود.
تسهیلات برای اجرای طرح سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی
چگونه برای دریافت تسهیلات اجرای طرح سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی اقدام کنیم؟
بهمنطور مدیریت خشکسالی و رفع مشکلات کشاورزی ناشی از بحران آب در تمام نقاط کشور، مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال (مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال به وزارت جهاد کشاورزی ومبلغ ۵ هزار میلیارد ریال به وزارت نیرو) اعتبار تملک داراییهای سرمایهای برای تامین آب کشاورزی اضطراری از طریق لایروبی، مرمت و بازسازی قنوات، بهروزرسانی تاسیسات و تجهیزات آبی شبکههای آبیاری، احداث ایستگاههای پمپاژ و بندهای انحرافی، مرمت و بازسازی کانالهای عمومی و سردهنههای کشاورزی، چشمهسارها، استخرهای ذخیره آب و آببندانها، پوشش انهار، انتقال آب با لوله و… اختصاص داده شده است.
اعتبارات سازمان جهاد کشاورزی برای اجرای سیستم آبیاری نوین در زمینهای آبی که زیر سد نیستند نامحدود است، اما اراضی متقاضی دریافت این تسهیلات نباید جزو منابع ملی بوده و تخصیص آب داشته باشند. در این صورت برای راهاندازی سیستمهای آبیاری نوین، برای هر هکتار زمینی که از آبیاری بارانی استفاده میکند ۱۱ میلیون تومان و برای هر هکتار زمین که از آبیاری قطرهای استفاده میکند ۲۳ میلیون تومان، تعلق میگیرد. دولت همچنین برای آبیاری کمفشار و قطرهای در هر هکتار به ترتیب ۷۷ میلیون ریال و ۱۷۵ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت میکند.
سهم آورده متقاضی در طرحهای بخش آب و کشاورزی نیز حداقل معادل بیست درصد 20% کل هزینههای ارزی و ریالی طرح خواهد بود. یعنی 80 تا ۸۵ درصد از اعتبارات مورد نیاز برای توسعه سیستمهای نوین آبیاری را دولت و تنها ۱۵ تا 20 درصد از اعتبارات را کشاورزان متقبل میشوند.
اگر تصمیم به تغییر آبیاری مزارع و باغات خود از حالت سنتی به حالت آبیاری تحت فشار (قطرهای و بارانی) را دارید و به فکر دریافت تسهیلات مربوطه هستنید، ابتدا باید یک تقاضانامه پر کنید و برگه استعلام وضعیت بدهی و ضمانت از بانک عامل دریافت کنید.
همچنین نیاز به استعلام از اداره منابع طبیعی در خصوص موقعیت اراضی ارائه شده هستید و باید نامهای به همراه کروکی زمین متقاضی اجرای طرح سیستم آبیاری نوین به اداره منابع طبیعی ارسال کنید و در صورت مثبت بودن جواب استعلامها اقدام به تهیه طرحهای اجرای برای ارائه به کارشناس آبیاری تحت فشار شهرستان و مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی کنید. طرح مذکور در صورت پذیرفته شدن از سازمان جهاد کشاورزی به سرپرستی بانک عامل ارسال میشود. نهایتا مبلغ پرداختی وام توسط کارشناسان بانک و سازمان جهاد کشاورزی تصویب میشود و یک قرارداد اجرا بین متقاضی و شرکت مجری با حضور نماینده شرکت مشاور و نماینده مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان منعقد خواهد شد. البته پرداخت نهایی مبلغ منوط به پایان اجرای طرح و تست و تحویل آن به کارشناس آب و خاک شهرستان با حضور متقاضی و نماینده شرکت مشاور و شرکت مجری و کارشناس مدیریت خواهد بود.
مدارك مورد نياز برای دریافت تسهیلات اجرای طرح سیستم آبیاری نوین نیز عبارتند از:
- یک برگ تقاضانامه
- فتوکپی اسناد مالکیت
- فتوکپی مدارک حقآبه یا پروانه بهرهبرداری
- فتوکپی کارت ملی نماینده و کلیه شرکا
- فتوکپی پروانه کشاورزی
- معرفی نماینده طرح به امضای کلیه شرکا
علاوه بر این تسهیلات معرفی شده میتوانید برای اخذ وام خوداشتغالی یا دریافت تسهیلات برای توسعه و نوسازی ماشینآلات کشاورزی و خرید تراکتور هم اقدام کنید.
منبع : ویترین نت
این مطلب صرفا جهت آشنایی شما با انواع وام های کشاورزی در سال 1401 می باشد. لطفا جهت وام با پشتیبانی سایت تماس حاصل نفرمایید!
15 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
الان ما الان دو سال دنبال وام نمیدن میگن بوجه نیست اقا نمیدین چرا مردم الاف کردین
دوست عزیز؛ این خبر باز نشر است. ما که بانک نیستیم وام بدیم!
درخواست خرید تراکتور از طریق تسهیلات بانکی
میدن داداش خوب هم میدن منتهی فقط به خودی ها .
برای هر هکتار کاشت گردو چقدر وام میدن
روي زمين كشاورزي بدون داشتن طرح خاص فقط با گرو گذاشتن زمين ميشه وام گرفت؟
30 هکتار طرح دادم مصوب کردن رفتم تضامین بیارم این شرکت حامی مهر پدرمونو در اورد حالا هم میگن اصلا جلوش بسته شده گیر افتادیم یکی هم گذاشتن اونجا تو وزارت خونه اینقدر حرافه که نگو اصلا مهم نیست براشون واقعا نمیدونیم چیکار کنیم زندگیمون و گذاشتیم روی این کار
اقساط وام ۲۰ میلیونی و ۶۰ میلیونی چقدر است ؟
از جهادکشاورزی داغون تر نداریم اصلا براشون مهم نیس که آدم میخواد آبیاری مزارع و باغش رو تغییر بده فقط حرف میزنن که اعتبار تخصیص دادن
سلام من یکی از کشاورزان روستای گندم کار سهرین زنجان هستم جهت دریافت تسهیلات 50ملیون تومانی برای خرید بذرکشت پاایزه به بانک کشاورزی مراجعه کردم مسول بانک مذکو ر بمن گفتندباید پول دراین بانک سپرده داشته باشی وبعد از3 یا 4 ماه بگذره ومعدل حسابت گافی باشه تا برای شما وام بدهیم اگر من پول داشته باشم چرا وام میگیرم حالا چکار کنم راه نمای فرما یید تا مشگل من حل شود متشکرم
استان لرستان اخر پاییزیم اعتبار ۱۴۰۱ براشون نیومده ما امید داریم توی یک ماه مشکل مردم حل بشه سه ماهه اخر سال هم که حسابها بسته میشه خدا به داد تولید کننده برسه
مفید بود؛ متشکرم.
سلام وقت بخیر خسته نباشید من ولی پیری33 از اورمیه شهرستان چالدران روستای قرخبلاغ کشاورز درآمد ندارم اگه میشه یه وام را برای ما بدهید تا ما هم جلو خانواده سرمان پایین نباشدممنون
سلام اگه می خواهید مشکل بی ابی حل بشه باید جهادکشاورزی وبانک کشاورزی همکاری کن سنگ جلو پای کشاورز ندازن الان برای مجوز باران ابی باید از هفت خان رستم عبور کنی وام بدهید سالانه کم کنید هر چقدر سودشم میشه کم کنید ولی اذیت نکنید
سلام درخواست دادم برا وام ی ساله دام داری الان میگن باید ۸۰درصد علوفه ببری آیا همچین چیزی درسته