آب را می توان یکی از مایعات رقیق به شمار آورد. مایعاتی که دارای گرانروی مشابه آب هستند نیز در دسته مایعات رقیق قرار میگیرند و به منظور ریختن آن ها در درون ظرف یا بطری از دستگاه پرکن مایعات رقیق استفاده خواهد شد. از بین این مایعات می توان عرقیات خوراکی، مایعات شوینده و شیشه پاک کن ها، دوغ، انواع شربت ها و مایعات این چنینی را نام برد.
انواع مکانیزم پر کردن مایعات رقیق
به طور کلی سیستم های پر کردن در پرکن های مایعات رقیق را می توان در سه گروه پرکن سیلندر پیستونی ، پرکن پمپی و پرکن ثقلی قرار داد. هر کدام از این مکانیزم ها دارای ویژگی های کمی و کیفی خاص خود هستند و کاربرد خاص خود را دارند.
1. پرکن سیلندر پیستونی
این دستگاه قابل استفاده در تمامی مایعات و با هر نوع ویسکوزیته بوده و به لحاظ دقت حجم، در مقایسه با دیگر موارد دارای سطح بالاتری می باشد.
در دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک که از تولید بالایی نیز برخوردار می باشد، با توجه به دقت بالایی که فرآیند کار نیاز دارد، سیستم پرکن سیلندر پیستون را می توان انتخابی مناسب به شمار آورد.
حجم ثابت این سیستم در درون محفظه و نیز مکس دائم آن و تزریق در محفظه سبب شده که تقریبا خطای وزنی در آن برابر با صفر باشد. از نظر هزینه نیز سیستم سیلندر پیستون در مقایسه با دیگر سیستم ها رتبه اول را از آن خود نموده است.
2. پرکن مایعات پمپی
پرکن پمپی نیز مانند سیلندر پیستون در تمامی مایعات قابل استفاده می باشد. اما دقت آن در مقایسه با پرکن سیلندر پیستون با توجه به عدم کنترل دور موتور محرک پمپ پایین تر می باشد. اما در رابطه با موادی نظیر گریس سرد و یا ماده های این چنینی که دارای چسبندگی بالایی بوده سیستم پمپی بسیار کاربردی بوده و پرکن پمپی را می توان بهترین گزینه برای مواد دارای ویسکوزیته بالا دانست. یکی از رایج ترین موارد استفاده از پرکن پمپی را می توان دستگاه پرکن گریس دانست.
3. پرکن مایعات ثقلی
از این سیستم بیشتر در رابطه با مایعات با درجه ویسکوزیته شبیه به هم و رقیق استفاده می شود. در این سیستم از فشار خود مایع و نیز نیروی گرانش به منظور تزریق استفاده می شود. این مکانیزم نیز مانند پمپ به نسبت سیلندر پیستون از خطای وزن بیشتری برخوردار می باشد. این سیستم در مقایسه با مکانیزم های دیگر از قیمت پایین تری برخوردار می باشد. از دستگاه هایی که از این مکانیزم بهره برده می توان دستگاه پرکن دوغ را نام برد.